Otvorena posljednja dionica vodovoda u Crncu, Veliki Rastovac – Breštanovci

U Velikom Rastovcu jučer je puštena u pogon posljednja dionica vodovodne mreže na području općine Crnac, ona od Velikog Rastovca do Breštanovaca. Područje općine Crnac do 2008. godine nije imalo niti jedan „metar vodovoda“. Godinu poslije, tadašnji župan Tomislav Tolušić otvorio je radove u Crncu. Devet godina kasnije, područje cijele općine Crnac je pokriveno vodovodnom mrežom.

Posljednje poglavlje bila je dionica Veliki Rastovac – Breštanovci, na čijem području je postavljeno 23 kilometara vodovodne mreže. Prije četiri godine, načelnik Crnca Mato Damjan i Tomislav Tolušić obećali su izgradnju ove posljednje dionice, a na prigodnoj svečanosti, u petak je voda potekla kod DVD u Velikom Rastovcu. Načelnik Mato Damjan je „odvrnuo slavinu“, a prvu čašu vode popili su saborska zastupnica Vesna Bedeković, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Igor Andrović, zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak i pročelnik grada Virovitice za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo, Marijo Klement.

Uz mnoštvo mještana, svečanosti u Velikom Rastovcu nazočila je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, kao i brojni načelnici s područja VPŽ. Ova investicija je vrijedna 5.400.000,00 kuna. Od navedenog iznosa 80 posto su izdvojile Hrvatske vode, a ostatak Općina Crnac. Izvođač radova je bila Vodoprivreda Vinkovci. (www.icv.hr; vg)