Pri kraju radovi na spajanju Suhe Mlake i Zvonimirovca

Građevinski radovi na cesti Zvonimirovac – Suha Mlaka, koja će spajati dvije općine, Čađavicu i Crnac, bliže se kraju s obje strane. Završetak radova i asfaltiranja spomenute dionice očekuje se za 8-10 dana, ovisno o vremenskim uvjetima.

Ukupna duljina ceste je oko 3,5 kilometara, a ukupna vrijednost iznosi oko 9 milijuna kuna (3.687.719 kuna za područje Općine Čađavica i 5.400.000 kuna sa strane Općine Crnac).

Sredstva za izgradnju ceste su dobivena od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 100 %-tnom iznosu, i to za „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.“

Nekada je cesta spajala dva općinska središta, Crnac i Čađavicu, no 1998. godine srušen je derutni most i od tada do 2015. godine oni koji su putovali od Crnca do Čađavice i obratno, trošili su vrijeme na obilazak koji je produljivao putovanje i do pola sata. 2015. godine izgrađen je most preko rijeke Voćinke koji su otvorili tadašnji virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić i načelnik Čađavice Mirko Rončević. Bio je to projekt vrijedan 1.250.000 kuna. Most je spojio naselja Zvonimirovac i Suhu Mlaku.

Završetkom mosta putovanje između dva općinska sjedišta, Čađavice i Crnca, skraćeno je makadamom za 15-ak kilometara. Izgradnju mosta financirala je Općina Čađavica uz pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Izgradnja mosta bila je tek prvi korak prema potpunom spajanju dvije općine.

Cesta koja će asfaltom spajati Zvonimirovac i Suhu Mlaku skratit će put od Crnca do Čađavice za 20 minuta. (www.icv.hr, adf)