U Velikom Rastovcu održana općinska vatrogasna natjecanja za Vatrogasne zajednice Crnac i Orahovica

Vatrogasna zajednica Crnac i Dobrovoljno vatrogasno društvo veliki Rastovac bili su domaćini općinskih natjecanja Vatrogasnih zajednica Crnac i Orahovica. Svečano postrojavanja i sam tijek natjecanja održani us na pomoćnom igralištu NK Munja, a prijavak je načelniku općine Crnac Mati Damjanu predao predsjednik DVD Veliki Rastovac Izidor Lončar:

– Dragi vatrogasci, prelijepo je vidjeti vas u ovako velikom broju, posebno ove najmlađe. Najveća pobjeda ovog natjecanja je upravo ova mladost koja se priključila radu plemenite organizacije kakva je vatrogastvo. Svima vam želim puno sreće, prije svega se dobro zabavite, svi ćete po nešto i naučiti, a eto, najspretniji i najbrži će i pobijediti. – rekao je na otvaranju natjecanja Damjan. U natjecanju Vatrogasne zajednice Crnac na poligone su prvo zakoračila djeca od 6 do 12 godina. U kategoriji dječaka prvo mjesto i zlatna medalja pripala je DVD-u Crnac, a drugo i srebro DVD-u Veliki Rastovac, dok je u istoj dobnoj, ali ženskoj kategoriji zlatnu medalju osvojila ekipa DVD-a Veliki Rastovac. U konkurenciji mladeži od 12-16 godina slavila je ekipa DVD-a Veliki Rastovac, a u jedinoj preostaloj kategoriji vježbe 31A za A vatrogasne ekipe, prvo mjesto pripalo je također vatrogascima domaćina iz Velikog Rastovca. Nagrade najuspješnijima uručili su načelnik općine Crnac Mato Damjan i predsjednik VZ Crnac Ivan Sudarić:

– Hvala svim društvima koja su se odazvala na natjecanje i posebno sam sretan što vidim da zajednica i vatrogastvo na području naše općine ima budućnost. – rekao je na kraju predsjednik Sudarić. Djeca od 6 do 12 godina otvorila su natjecanje i Vatrogasne zajednice Orahovica. Nakon odličnih vježbi, prvo mjesto pripalo je DVD-u Stara Jošava, drugo DVD-u Dolci te treće DVD-u Orahovica. U konkurenciji mladeži slavila je ekipa DVD-a Dolci, kod seniora zlatom se okitila ekipa DVD-a Nova Jošava, a seniora B DVD Orahovica. Nagrade najboljima uručili su predsjednik i zapovjednik VZ Orahovica Mario Gubeljak i Robert Orina:

– Bilo bi još bolje i ljepše da je bilo više ekipa, no što je tu je i ovako smo zadovoljni. Djeca i mladež u obje zajednice su oduševila vatrogasnom spretnošću i brzinom, a vatrogastvo se još jednom dokazalo, uz svoju ljepotu u plemenitost, i kao sjajan način spajanja ljudi i mjesta. – zaključio je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina. Najuspješniji u obje zajedniuce nastupit će na Županijskom vatrogasnom natjecanju.