Otvorena prva ljekarna u Crncu

U središtu Crnca otvorena je prva ljekarna u povijesti te općine i mjesta. Do sada su mještani po lijekove išli u ambulantu ili morali potegnuti do Zdenaca, odnosno Orahovice. Ljekarnu je otvorila obitelj Ercegović iz Osijeka, a punu podršku i pomoć dala je Općina Crnac:

-Gospođa Karmela Ercegović je početkom godine došla u Općinu s tom idejom i ja sam naravno to odmah prihvatio i zajednički smo krenuli u realizaciju. Općina je dala svu pomoć i podršku u administracijskom dijelu, a vlasnici us odmah prionuli na posao i moram se od srca zahvaliti obitelji Ercegović koja je u vrlo kratkom vremenu napravila sjajan prostor i otvorila ljekarnu. Ona je definitivno nužna u našoj općini, na dobrobit je svih mještana, posebno ako se zna da Općina Crnac ima puno staračkih domaćinstava i sada po lijekove ne moraju do Zdenaca, Orahovice ili s druge strane do Donjeg Miholjca. Od srca hvala vlasnici u ime svih mještana i Općine Crnac. – rekao je načelnik Mato Damjan. U ime obitelji Ercegović obratila se magistra farmacije Ana Pavić, kćerka vlasnice Karmele Ercegović:

-U razgovoru s načelnikom kada smo došli na ideju o otvaranju ljekarne ovdje, uvidjeli smo da je ista itekako potrebna. Olakšali smo mještanima dolazak do lijekova da ne moraju daleko putovati, nego, eto jednostavno prošeću do središta svoga mjesta. Zahvalujem se načelniku na razumijevanju u velikoj pomoći, a mi smo sada, budući da od 1995. Imamo ljekarnu u Orahovicu, i zdravstvena ustanova. – rekla je Pavić. Na kraju male svečanosti prostor, vlasnike i djelatnike te nazočne mještane blagoslovio je župnik Župe svetog Ivana Kristitelja Crnac, Josip Marić.