Općini Crnac odobren projekt u okviru poziva ZAŽELI – program zapošljavanja žena s kojim će se zaposliti 13 ljudi

Lijepe vijesti stižu nam iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Općini Crnac odobren je projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac“ ukupne vrijednosti 2.157.985,42 kuna.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave pružila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Općina Crnac nositelj je projektne prijave s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 12 žena i jednog koordinatora projektnih aktivnosti.

Zahvaljujući ovom projektu na području općine Crnac bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za njih ukupno 60 na području općine. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora.

Isto tako, iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Nadalje, ciljna skupina imat će mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanje uvjerenje o osposobljenosti i tako će postati konkurentnije na tržištu rada. Ukupno na području Virovitičko-podravske županije prijavljeno je 11 projektnih prijedloga, te se čekaju daljnja odobrenja. (www.ravidra.hr)