PROJEKT “ZAŽELI” ZAPOČEO U CRNCU 12 žena zaposleno u prostoru općinske vijećnice

U Crncu je započeo projekt “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac”, u sklopu europskog programa ”Zaželi”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.157.985 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine. 12 žena koje će biti zaposlene u prostoru općinske vijećnice primile su svu potrebnu opremu za rad i krenule prvi dan na posao.

– Došli smo da faze potpisivanja ugovora s djelatnicama na rad od 24 mjeseca i ovim službeno započinje projekt pomoći starim i nemoćnim osobama. Ovim projektom želimo pomoći nezaposlenim ženama pri zapošljavanju i naravno krajnjim korisnicima, a to su starije i nemoćne osobe. Mi smo već imali ovakve usluge kroz program Javnih radova i jedina im je mana bila što su prekratko trajali, samo šest mjeseci, a evo sada je to prilika na dvije godine i siguran sam da će kroz razdoblje dok bude trajao ovaj, niknuti još koji sličan projekt kojim bi nastavili s ovakvim i sličnim pomoćima – rekao je načelnik općine Crnac Mato Damjan.

Djelatnice koje su potpisale ugovor odmah su po primitku krenule s prvim radnim danom, a svaka ima po nekoliko kućanstava i kako su naglasile prema prvim kontaktima, korisnici su oduševljeni što će imati nekoga uz sebe. (www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)