Izgradnja nogostupa u središtu Crnca

Nastavljeni su radovi na izgradnji pješačke ste u Radićevoj ulicu u Crncu. U otvorenom postupku javne nabave za radove „Izgradnja pješačkih staza u naselju Crnac – Radićeva ulica“ odabrana je ponuda ponuditelja Prijevoz i trgovina Tomislav i Slavko Uremović d.o.o. Našice, s cijenom od 1.067.746,14 kn +PDV, dok je za obavljanje stručnog nadzora odabrana ponuda ponuditelja H-ING d.o.o. N.Š.Zrinskog 25, Slatina, s cijenom ponude s PDV-om u iznosu od 37.500,00 kn.

-Cilj ovog projekta je izgradnjom nogostupa u naselju osigurati sigurnu komunikaciju djece, učenika i mladih kao i cjelokupnog stanovništva te tako doprinijeti poboljšanju života na ovom ruralnom području. Izgradnja adekvatne prometne infrastrukture jedan je od načina za rješavanje problema ciljanih skupina ovog slabo razvijenog područja. Radićeva ulica se nalazi u samom središtu naselja Crnac uz postojeću županijsku cestu Ž – 4030. U navedenoj ulici se nalazi zgrada ljekarne, a preko puta se nalazi zgrada općine, škole…. Postojeći nogostup je zbog radova uništen i stanje nogostupa je takvo da je nužan popravak postojećeg stanja jer je onemogućen prolazak što negativno utječe jer se stanovnici, djeca i učenici sada kreću županijskom cestom. – kaže načelnik općine Crnac Mato Damjan te dodaje:

-Očekivani rezultat ovih radova su 2.5258,18 m izgrađenog nogostupa, sigurna komunikacija učenika, djece i mladih kao i ostalog stanovništva, a završetak radova očekujemo sredinom prosinca. – zaključio je Damjan.