Potpisani ugovori za nove vrtiće u Suhopolju, Čađavici, Gornjem Bazju, Sopju i Velikom Rastovcu, dok će se u Orahovici rekonstruirati, projekte za ovih 40 milijuna vrijedne investicije, napisala je VIDRA

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, danas (petak) u Zagrebu je održana svečanost potpisivanja ugovora za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića iz natječaja za operaciju 7.4.1. za ulaganja iz Sektora dječjih vrtića Programa ruralnog razvoja. Ugovore su s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić potpisali su osnivači dječjih vrtića, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te ravnatelji.

Na području Virovitičko-podravske županije gradit će se pet, a rekonstruirati jedan vrtić. Gradit će se vrtić u Čađavici, vrijedan 7,4 milijuna kuna, Gornjem Bazju, vrijedan 5,5 milijuna kuna, Velikom Rastovcu, vrijedan 3,3 milijuna kuna, Sopju, vrijedan 5,4 milijuna kuna te Suhopolju, vrijedan 9,3 milijuna kuna, dok će se vrtić u Orahovici rekonstruirati, a vrijednost projekta je gotovo 9 milijuna kuna. Ukupan iznos investicije iznosi gotovo 40 milijuna kuna, dok je iznos bespovratne potpore 36,3 milijuna kuna. Projekte je napisala Razvojna agencija Vidra. (www.icv.hr, www.vpz.hr, ml)