ZAŽELI – Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac” Faza II 

Nakon završetka projekta ZAŽELI “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac” kroz nacionalni program ”Zaželi” , Općina Crnac je uz savjetodavnu pomoć i podršku Razvojne agencija VIDRa VPŽ podnijela prijavu za provedbu projekta Zaželi-Općina Crnac – Faza II. U vremenu od dvije godine bilo zaposleno 12 žena, jedan koordinator projektnih aktivnosti, a istim je obuhvaćeno 66 starih i nemoćnih osoba s područja općine Crnac kao krajnjih korisnika.

Za nekoliko dana načelnik Općine Crnac Mato Damjan će s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava projekta koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., ”Zaželi-program zapošljavanja žena-Faza II”.

Svrha ugovora je dodjela bespovratnih sredstava korisniku, Općini Crnac, u svrhu provedbe projekta ”Zaželi 2-Općina Crnac”.

Projekt je kako je navedeno prijavljen uz savjetodavnu pomoć i podršku Razvojne agencija VIDRa VPŽ.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 914.200,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta ”Zaželi 2-Općina Crnac” započinje s datumom zadnjeg potpisa te traje 13 mjeseci. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje-područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina.