U SKLOPU PROJEKTA “USPOSTAVA MOBILNOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA U OPĆINI CRNAC” ODRŽANE DVIJE RADIONICE I ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

U prostorijama Općine Crnac, danas 02. rujna 2021. godine, održane su dvije informativne radionice projekta “Uspostava mobilnog reciklažnog dvorišta u Općini Crnac”, kao i završna konferencija projekta. Pozdravnim govorom radionice i konferenciju je otvorio pročelnik JUO općine Crnac Danijel Jozić, koji je rekao da je vrijednost projekta 178.750,00 kuna. Sredstva u iznosu od 85% su bespovratna, dobivena putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija a razlika je iz vlastitih proračunskih sredstava. Zatim je naglasio kako su radionice i završna konferencija organizirane na ovakav način zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom virusa COVID-19.

Radionicu su stanovnicima i drugim zainteresiranim osobama održali djelatnici tvrtke Sintagma Consulting d.o.o.

Projektom Uspostava mobilnog reciklažnog dvorišta Općina Crnac želi povećati udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količine otpada koje će završiti na odlagalištima u skladu s načelima kružnog gospodarstva i održivog gospodarenja otpadom. Na kraju radionice i konferencije sudionicima su podijeljeni letci i drugi materijali.