Sjednica Općinskog vijeća: Na igralištu NK Crnac sprave za fitness na otvorenom

Vijećnici općine Crnac održali su svoju redovnu 8. sjednicu tekućeg saziva. Nakon samo jednog pitanja na Aktualnom satu, krenulo se u rješavanje preostalih točaka po Dnevnom redu. Tako je na početku jednoglasno donesena odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj LAG-a Papuk kroz tip operacije 1.1.1.

– Kroz ovu operaciju i natječaj LAG-a Papuk, prijedlog je da se na igralištu NK Crnac postave sprave za fitness na otvorenom. Riješili smo sva imovinsko-pravna pitanja i preostalo je još samo ova odluka Općinskog vijeća kako bi sve mogli privesti kraju. Riječ je o stopostotnom financiranju putem ovog natječaja, a kako je poznato s LAG-om Papuk imamo odličnu suradnju jer smo već riješili dva projekta, a to su dječje igralište i teretana u Velikom Rastovcu. Ovaj fitness na otvorenom će biti na raspolaganju svim mještanima općine za rekreaciju i sport i zdrav način života – rekao je pročelnik JUO-a Crnac Danijel Jozić, a potom su vijećnici jednoglasno usvojili odluku.

U nastavku su jednoglasno donesene odluke o prihvaćanju izvješća državne revizije, za smjernicu i organizaciju sustava rada Civilne zaštite, a zatim i o usvajanju izvještaja proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika za prvih šest mjeseci tekuće godine. Vijećnici su uz kraću raspravu jednoglasno donijeli u oduku prijenosu kapitalnih ulaganja u objekte vodoopskrbe Voda d.o.o. Orahovica.

Vijece Crnac 2

– Prema zakonu o vodama propisano je kako su sva ulaganja u vlasništvu onog distributera koji djeluje na području JLS-a, a budući da smo mi kao općina jedan od suvlasnika poduzeća Voda d.o.o. ovim prenosimo dio ulaganja koje smo imali na cjevovodu Suha Mlaka i na taj način rješavamo pitanje revizije i svih ostalih stvari. Dakle sve ono što mi po zakonu ne možemo imati u svojim poslovnim knjigama prebacujemo na distributera. Sada se odnosi na ovaj cjevovod, a u budućnosti će na red doći i plin i ostala infrastruktura koja se sukladno važećim propisima mora prebaciti kao imovina na odgovarajućeg distributera – pojasnio je ovu odluku pročelnik Jozić.

Na kraju sjednice jednoglasno je donesena i odluka o raspisu poziva za korištenje doma u Velikom Rastovcu, a po točkom različito svi nazočni vijećnici su pohvalili načelnika Matu Damjana za odluku o financiranju radnih materijala za osnovce s područja općine.

(www.icv.hr, vg)