Na 12. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Crnac vijećnici jednoglasno potvrdili godišnji obračun proračuna

U društvenom domu u Crncu održana je redovna 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Crnac u ovom sazivu.

Sjednica je započela aktualnim satom u kojem su vijećnici imali nekoliko pitanja uglavnom vezanih uz uređenja objekata, staza i rasvjete u određenim mjestima, a jedno od pitanja vijećnika bilo je vezano uz polivalentni centar za koji je načelnik Damjan potom najavio kako će biti prenamijenjen.

-Polivalentni centar naime u projektu sadrži sportsku dvoranu i još neke prostorije koje se mogu koristiti, na primjer za udruge i došli smo do saznanja kako će takvu građevinu teško biti nominirati za neki od europskih fondova. S obzirom na to, obavili smo razgovore u Virovitičko-podravskoj županiji, a idući tjedan imamo sastanak s pročelnicom Martinom Bunić, ravnateljicom Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Zdenci Ivanom Pavelić i projektantom kako bi isprojektirali školsku dvoranu koja bi imala uvjete za školsku djecu iz područnih škola Crnac i Veliki Rastovac. Osim djece, dvoranu bi koristile i udruge za svoje potrebe. Sve ovo je zbog lakšeg nominiranja takve dvorane, a još moramo promijeniti i uvjete koji se traže da ta dvorana ispunjava. Sve ćemo znati nakon završetka navedenog sastanka i onda o rezultatima obavijestiti prvo vijeća, a onda i sve zainteresirane za daljnji tijek i postupak nominacije ove dvorane – rekao je načelnik Mato Damjan.

U nastavku sjednice pred vijećnicima se našao godišnji obračun proračuna općine za 2022. godinu. Načelnik Mato Damjan o brojkama proračuna je rekao.

-Ukupni prihodi su planirani u iznosu od 8.925,000 kuna, a ostvareni su u iznosu od 8.822,000 ili 98,85 posto u odnosu na godišnji plan. Iz ovoga se vidi da smo dobro planirali proračun i da se dobro donosio rebalans proračuna. Sveukupni rashodi planirani su u iznosu od 8. 425,000 kuna, a izvršeni u ukupnom iznosu od 5.906,000 kuna ili 70 posto u odnosu na plan. Ovdje je vidljivo da rashodi nisu isplanirani u stopostotnom iznosu, a razlog je što nismo ostvarili neke projekte koji su bili u proračunu naše općine kao što su kanalizacija i polivalentni centar, kao i neke ostale manje projekte. Upravo iz ovih razloga višak se prenosi u ovu godinu, odnosno u sljedeće razdoblje – rekao je Damjan, a potom je prijedlog jednoglasno i usvojen.

U nastavku sjednice jednoglasno je donesena odluka o raspodjeli rezultata poslovanja Općine u 2022. godini, a potom i Pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave, suglasnost načelniku za potpisivanje Ugovora za nabavu vozila za odvoz komunalnog otpada poduzeća Papuk Orahovica, a kojeg je Općina suvlasnik, zatim je jednoglasno potvrđeno i imenovanje Josipa Damjana kao novog člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Lipa Čađavica, kao i odluka o imenovanju spomen Trga hrvatskih branitelja u Crncu koji je u izgradnji.

Na kraju sjednice, također jednoglasno, potvrđen je prijedlog imena za dodjelu javnih priznanja u povodu Dana općine Crnac.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Na 12. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Crnac vijećnici jednoglasno potvrdili godišnji obračun proračuna