Mlada obitelj Stojanović iz Suhe Mlake dobila potporu Općine Crnac za prvu nekretninu: U pripremi je i plan za sljedeću godinu

Općina Crnac ove je godine osigurala potporu mladim obiteljima za obnovu ili gradnju prve nekretnine na području općine. Do sada je ugovore potpisalo sedam mladih obitelji, a dva nova su u pripremi za što je načelnik općine Mato Damjan izrazio ogromno zadovoljstvo:

– Ove godine smo po prvi puta u naš općinski proračun uvrstili stavku koja se odnosi na pomoć mladima obiteljima u kupovini ili adaptaciji prve nekretnine na području općine. Iznimno sam zadovoljan odazivom jer to znači da se mladi ipak odlučuju ostati u Slavoniji i u svojoj općini. Predvidjeli smo sredstva za 10 korisnika, sedam ih već koristi potporu, a svaka obitelj dobila je 2000 eura na svoje račune. Još dvije obitelji su poslale prijave, a uskoro očekujemo i posljednju, treću, tako da smo već sada iskoristili kvotu za ovu godinu– kaže načelnik Damjan te posebno ističe kako su obitelji koje su se javile doslovno s područja cijele općine:

– Doista ih ima iz svih mjesta, od Velikog Rastovca preko Crnca do Suhe Mlake i to me jako veseli. Već pripremamo plan i za narednu godinu i kamo sreće da ga ponovno ispunimo i da imamo što više mladih obitelji koje ostaju ovdje– rekao je Damjan. Posjetili smo obitelj Stojanović u Suhoj Mlaci koja je jedna od obitelji koja je dobila potporu Općine, a koju je iskoristila za obnovu obiteljske kuće, odnosno uređenje fasade:

– Suprug Dejan i ja smo godinama radili u sezoni na moru, bilo je teško, ali moralo se preživjeti. Kada je naslijedio obiteljsku kuću od pokojnog mu oca, odlučili smo pokušati učiniti sve kako bi ostali ovdje. Suprug je pronašao posao, rodila nam se kćer i kada smo čuli da Općina daje potporu za uređenje kuće, odmah smo se javili i dobili– započinje Danica Stojanović koja je iznimno zahvalna Općini i načelniku na ovoj, kako kaže, velikoj pomoći:

– Od srca hvala Općini i načelniku, ovo je stvarno velika pomoć za nas. Naravno da sredstva nisu u potpunosti dovoljna za pokriti sve što radimo, ali nema veze, ova pomoć je za nas velika i puno nam znači. Suprug uglavnom sam radi sve poslove oko fasade, pomažu mu naš vjenčani kum i prijatelji kad stignu i polako završavamo s poslovima- kaže Danica. Dejan radi u jednom zidarskom obrtu u Crncu, a paralelno se bavi i poljoprivredom. Kako stalno radi nismo ga zatekli kod kuće, ali je telefonski poručio:

– Sam posao zasigurno ne bi bio dovoljan za život pa tako se bavim i poljoprivredom. Imam kukuruza i soje, a imamo kod kuće i svinje pa i tu nešto prihoda uhvatimo. U svakom slučaju, ostajemo ovdje, tu sam u svojoj roditeljskoj kući i samo neka smo zdravi– poručio je Dejan. Načelnik Damjan obišao je obitelj Stojanović i vidio koliko su vrijedni, jer fasada je već skoro gotova:

– Dejana poznajem kao iznimno poštenog i vrijednog dečka i drago mi je da su se javili i stekli uvjete za ovu našu potporu koja je zasigurno došla u prave ruke– zaključio je Damjan, a Danica Stojanović je dodala:

– Vidimo kako Općina doista brine o mladim obiteljima, uz ovu potporu znatno je podignuta i naknada za novorođeno dijete pa evo napišite kako razmišljamo i o drugom djetetu– uz osmijeh zaključuje Danica.

(www.icv.hr, vg)

Mlada obitelj Stojanović iz Suhe Mlake dobila potporu Općine Crnac za prvu nekretninu: U pripremi je i plan za sljedeću godinu